FŐOLDAL
SZOLGÁLTATÁSOK Tervezés
Szórólap
Yupo
Meghívók
Esküvői meghívó
Névjegykártya
Nyomtatás Feldolgozás
Mi mit jelent?
Hozott nyersanyag:
Képek és kéziratok ÁRAINK
KAPCSOLAT

LINKCSERE

Papír vagy dia képekLehetőleg jó minőségű, minél nagyobb képek legyenek. Pl. a fénymásolat alkalmatlan a nyomdai feldolgozásra. Azt is figyelembe kell venni, hogy ha kicsi a hozott eredeti papírkép, és azt nagyítani kell, az a minőség rovására megy, "szétesik" a kép.


Digitális képek

A beérkező anyagot pendrive-on, DVD-n CD-n tudjuk fogadni.. A képek formátuma lehetőleg .tif, .jpg illetve .eps legyen, minimum 300 dpi-s felbontásban! Az általános tapasztalat az, hogy 72 dpi-s képeket kapunk, minden előzetes megbeszélés nélkül. Sajnos az alacsony felbontás ROSSZ minőséghez vezet nyomtatásban. A 72 dpi csak és kizárólag a képernyőn való nézegetéshez elég.. Ha nem áll rendelkezésre jó minőségű digitális kép, inkább hozzon eredeti papírképet, diát és mi szkenneljük be azt.
Amennyiben megrendelőnk készítené el a grafikai munkát, akkor a következő sorokat érdemes elolvasni:


Vektoros grafikák

Vektoros grafikákat, vagyis tisztán vonalas rajzokat Corel Draw-val és más hasonló képességű programokkal érdemes elkészíteni. Vektoros grafikák készítésekor csak a grafika egységes színmodellben tartására kell odafigyelni. Ez azt jelenti, hogy vagy RGB vagy CMYK színmodellben dolgozzunk. Ne keverjük a színmodelleket egy dokumentumon belül!

Pixel grafikák

Pixel grafikákat általában Photoshoppal készítünk. Pixel grafikáknál az egységes színmodell mellett elsősorban a kép felbontására kell ügyelnünk. Ez azt jelenti, hogy tervezéskor már előre tudnunk kell, hogy mekkora lesz az a méret, melyet nyomtatni szeretnénk.

Vegyes grafikák

Vegyes grafikákról akkor beszélünk, amikor vektoros és pixeles kép, esetleg szöveg is előfordul a dokumentumban. Ekkor a következőkre érdemes odafigyelnünk. A pixeles képek vagy csak RGB vagy csak CMYK színmodellben legyenek elhelyezve a dokumentumban. Az egyéb elemek szintén a képekkel azonos színmodellben legyenek tartva. Ha a grafikát a nyomdában négyszínnyomással fogják később kinyomtatni célszerű a dokumentum összes elemét CMYK színmodellben megszerkeszteni.

Színskálák és színmodellek használata

Lehetőség szerint a dokumentumokban egységes színmodellt használjunk. Általában illusztrációknál fordul elő az, hogy a képek RGB és CMYK színmodellben keverednek a dokumentumban. Ezt a helyzetet kerüljük, mert a legtöbb szoftver nem kezeli vagy nem kezeli helyesen a vegyes színmodellt tartalmazó grafikákat. Amikor Panton színeket használunk vegyük figyelembe azt a tényt, hogy a Panton színskála színeit nem lehet négyszínnyomással tökéletesen kinyomtatni. A Panton cég ezt úgy oldotta fel, hogy megalkotta a Panton process color színskálát. Ez a színskála tartalmazza a Panton direkt színeknek leginkább megfelelő négyszínnyomással előállítható színeket.

Kéziratok

A kézirat érkezhet:

a) papíron: amennyiben nem gépelt szövegről van szó, legyen a kézirat jól olvasható és egyértelmű.
b) pendrive-on, cd-n, dvd-n


Irodánk Budapest, X. Kovakő u. 20. szám alatt található.
Itt történik a megrendelők fogadása, a grafikai tervezés és a gyártás is.

Passzer-Print Nyomdaipari Szolgáltató Bt.
1108. Budapest, Kovakő u. 20.

E-mail: info@passzerprint.hu

Telefon: (06-1) 261-4320
Mobil: (06-30) 2538-672

Várjuk érdeklődéseiket, megrendeléseiket:
Kubik Zsolt ügyvezető és Zoller Ildikó nyomdavezető.